Sütőben Sült Karaj Oven Baked Pork Chops
Ritkán dolgozom karajjal, pedig szeretem...még szerencse, hogy ezeket a gyönyörű szelteket megláttam és megvettem, mert ez a vacsi nagyon nagy siker lett!
Egész nap azon gondolkoztam, mit készítsek, egyáltalán milyen irányba induljak el. Legyen panírozott, olajban sült, szósszal? Végül elcsúsztam, nem maradt túl sok idő az előkészületekre és nem akartam macerát ezért arra jutottam, sütőben fog sülni, addig én elfoglalhatom magam a többi teendőmmel. Szerintem amellett, hogy csoda finomak tudnak lenni a sütőben sült ételek, eszméletlen praktikusak, mert általában gyorsan össze lehet őket készíteni és aztán hagynak minket ezer más dolgot elintézni míg egyszer csak már tálalhatunk is.
Ehhez a recepthez csak olyan hozzávalókra lesz szükség ami szerintem tuti van otthon mindenkinek, és összvissz 10, ha lassan csináljátok is csak 15 percig van Rátok szükség, aztán átveszi a munkát a sütő. 😊
I don't ofte work with pork chops athough I do like them very much...thank G-d I found and bought these beautiful slices the other day, because this dinner was a real success!
The whole day I was thinking what to make of them, what direction to take at all. Should I use bread crumbs, shoud I fry them should there be a sauce? In the end, I got really delayed and I didn't have much time left for the preparations, didn't need a hassle, so I decided they will be baking in the oven, and I will be taking care of other stuff in the mean-time. I think besides being able to make super delicious meas in the oven, it is also real practical, because usually teh prep time is not too long and then we are left to do whatever we like and next thing you know you are ready to serve the meal.
For this recipe you will actually only need ingredients which I am sure you always have athome and about 10 minutes, 15 if you take your time, to prepare before the oven does the work for you. 😊

Hozzávalók / Ingredients
2-4 főre / Serves 2-4
6-8 szelet sertéskaraj / 6-8 thin cut pork chops
5 ek liszt / 5 tbsp all purpose flour
2 tk fűszerpaprika / 2 tsp paprika
8 ek tejföl / 8 tbsp sour cream
2 gerezd fokhagyma / 2 cloves garlic
2 tk mustár / 2 tsp mustard
5 ek kedvenc reszelt sajt / 5 tbsp of your favorite cheese, grated
só és frissen őrölt fekete bors / salt and cracked black pepper
Elkészítés / Preparation
1. A hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
We start by tenderizing the meat, just a little bit, then seasoning the slices with salt and pepper on both sides and also pre-heating the oven to 180C if using fan.
2. A liszthez adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A tejfölbe pedig nyomjuk bele a fokhagymát, majd keverjük hozzá a mustárt.
Add the paprika to the flour in one bowl and in a another, mix the pressed garlic and mustard to the sour cream.
3. A húsokat forgassuk a paprikás lisztbe, ezután a tejfölös szószba innen pedig egy hőálló tálba. Rakosgassuk őket egymás mellé, ha kisebb tálunk van akár egymásra.
Dip each cut of pork into the paprika flour first and then in the sour cream sauce so both mixtures cover each slice well. Then place them directly into a oven safe dish. Ideally next to each other but if you are using a smaller dish you can pack them in 2 rows, on top of each other.
4. És már tehetjük is a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton. 40-45 perc kelleni fog a húsnak, hogy átsüljön, viszont a reszelt sajtnak csak kb. 15, max. 20 perc, nehogy megégjen, úgyhogy a sütés felénél vegyük ki a tálat és gyorsan szórjuk a karajszeletekre a sajtot aztán tegyük vissza a maradék időre.
And they are off to the pre-heated oven at 180C (fan oven). 40-45 mins will be needed for the meat, however only about 15mins max 20 for the cheese, to make sure it will not burn on top. So roughly at half time into the baking, take it out of the oven drizzle the cheese all over the top and then slide it back for the remainder of the time.

