Fusilli Marinara Fusilli Marinara

Hozzávalók / Ingredients
2 főre / Serves 2
250g fusilli (vagy amihez épp kedvetek van) / 250g fusilli (or whatever you feel like)
500g darált hús / 500g minced meat
400g hámozott, darabolt paradicsom levében / 400g can diced tomatoes in its juice
250g passata / 250g passata
¼ cup extra-virgin olive oil
3 gerezd préselt fokhagyma / 3 garlic cloves, pressed
1 tk kóser só / 1 tsp kosher salt
2 marék friss bazsalikom levél / 0,5 cup fresh basil
0,5 tk szárított oregánó / 0,5 tsp dried oregano, more to taste
0,5 tk fehér bors / 0,5 tsp white pepper
0,5 tk morzsolt zsálya / 0,5 tsp sage
0,5 tk morzsolt kakukkfű / 0,5 tsp thyme
1dl száraz vörös bor / 100ml of dry red wine
parmezán sajt tálaláshoz / parmesan for serving
Elkészítés / Preparation
1. Egy serpenyőben izzítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a húst. Süssük át, majd amikor már majdnem kész lenne nyomjuk hozzá a fokhagymát és sózzuk meg egy kicsit. Ezzel egy időben, tegyük fel a tésztát is főzni míg al dente nem lesz.
Heat the oil in a skillet and put the minced meat on to fry. When it is almost done, press the garlic in the skillet and season with a bit of salt. At the same time, start cooking your pasta until al dente.
2. Vegyük a lángot közepesre aztán öntsük a húsra darabolt paradicsomot (levével együtt) és a passatát is, jól keverjük át, majd az összes zöld fűszert is bele szórhatjuk.
Reduce the heat to medium then pour the diced tomatoes (along with its juice) and the passata over the meat, stir it all well, then add all the herbs and spices.
3. Kóstolgassuk, ízlésünk szerint kell e még bele só vagy fűszer, de ne felejtsük, hogy a friss bazsalikom még csak most jön. Tehát, adjuk hozzá a bazsalikomot és hagyjuk, hogy magától süllyedjen a szószba és szikkadjon meg, ezzel kiengedve az összes ízt és aromát.
Let's taste, to check whether it needs any salt or more herbs, according our palate, but don't forget that the fresh basil is still to come. So, add the basil and let it sink into the sauce on its own the heat will bring out all that flavour and aroma we love.
4. És a legvégén, öntsük bele a bort, ami kis forrás után elpárolog de közben pont kiemeli a csodás ízeket.
And finally, pour the wine in the sauce and let it boil for a few minutes, while the alcohol "burn off" and helps season the meat and carry the wonderful flavour.
5. Tálalhatjuk külön is a tésztától, ahogy én teszem, vagy már összekeverve, de mindenképpen, minden tányért, bőségesen, szórjunk meg parmezánnal.
We can serve this dish as pasta with the sauce on top, as I do, or the pasta can be stirred in already while the sauce is in the skillet. Either way, do sprinkle each plate with parmesan.

